Perdana Menteri, Datuk Sri Najib Tun Razak hari ini melawat Mursyidul Am Pas, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat yang sedang dirawat di Unit Rawatan Rapi (ICU), Hospital Universiti Sains Malaysia (HUSM).
![]() |
Foto: FB |
![]() |
Foto: FB |
![]() |
Foto: FB |
Perdana Menteri, Datuk Sri Najib Tun Razak hari ini melawat Mursyidul Am Pas, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat yang sedang dirawat di Unit Rawatan Rapi (ICU), Hospital Universiti Sains Malaysia (HUSM).
![]() |
Foto: FB |
![]() |
Foto: FB |
![]() |
Foto: FB |
Aplikasi pesanan mesej seperti Whatsapps, Wechat sudah biasa di pendengaran masyarakat kita, kini muncul sebuah aplikasi pesanan mesej bercirikan negeri Kelantan iaitu WhatGapo Mesengger.
WhatGapo merupakan satu aplikasi pesanan mesej yang menggunakan platform Telegram dan dibangunkan untuk tujuan keseronokan semata-mata dan bercirikan negeri Kelantan.
Pesawat Malaysia Airlines (MAS) Penerbangan MH370 yang hilang, hari ini secara rasmi diisytiharkan sebagai kemalangan di bawah peraturan penerbangan antarabangsa, dan kesemua 239 penumpang dan anak kapal pesawat malang itu dianggap telah terkorban.
Ketika membuat pengumuman itu, kerajaan Malaysia menegaskan bahawa misi mencari pesawat Boeing 777 itu tetap menjadi keutamaan.
Jika Selasa lalu, wanita nombor satu Amerika Syarikat (AS) Michelle Obama tidak menutup kepala ketika bertemu dengan pemerintah Arab Saudi Raja Salman, kali ini giliran raja baru itu pula meninggalkan presiden Barack Obama dan rombongannya apabila azan Asar berkumandang.
Raja Salman dilaporkan menghentikan protokol sambutan dan meminta izin daripada tetamunya untuk menunaikan solat Asar terlebih dahulu.
Obama berkunjung ke Riyadh bagi merapatkan hubungan dengan Raja Salman serta menyampaikan ucapan takziah atas kemangkatan Raja Abdullah.
IPOH - “Orang tengok padi di bendang tapi saya jumpa padi dalam longkang” luah seorang penduduk Taman Meru III C yang mendakwa tanaman itu hidup subur dalam longkang di hadapan kawasan rumahnya sejak tujuh bulan lalu.
Mohd Nor, 59, berkata, walaupun terkejut, dia percaya padi itu tumbuh disebabkan perbuatan bekas jirannya yang membuang saki baki makanan burung peliharaan ke dalam longkang.
“Saya rasa ia mungkin berpunca daripada lebihan padi yang menjadi makanan burung peliharaan seorang bekas penduduk yang tinggal berhampiran rumah saya,” katanya.
Dia berkata, pokok padi itu hanya disedari tumbuh kira-kira tiga bulan lepas setelah longkang berkenaan didapati tersumbat.
![]() |
Mohd menunjukkan pokok padi yang ditemui tumbuh dalam longkang di hadapan kawasan rumahnya. |
Sekian lama menyepikan diri, nama penganalisis politik, Abdul Razak Baginda muncul semula selepas kes membabitkan model Mongolia, Altantuya Shaariibuu menemui titik noktah.
Bercakap kepada sebuah portal, Abdul Razak yang sebelum ini dikaitkan dengan kes itu menyifatkan spekulasi membabitkan kes kematian penterjemah itu sudah sampai ke tahap tidak masuk akal.
"Spekulasinya lebih kurang sama seperti sebelum ini. Tetapi kini lebih berbelit kerana kita sampai ke penghujung proses undang-undang yang panjang. Ia jadi berbelit-belit kerana Sirul (Sirul Azhar Umar) melarikan diri ke Australia,” ujarnya.
Pada 2008, Abdul Razak dibebaskan daripada pertuduhan bersubahat dengan dua bekas anggota Unit Tindakan Khas (UTK) yang dijatuhi hukuman gantung sampai mati oleh Mahkamah Persekutuan baru-baru ini.
![]() |
Abdul Razak Baginda |
PENGARAH dan pelakon, Yusry Abdul Halim mengesahkan isterinya, Lisa Surihani kini hamil.
Bagaimanapun ujar pengarah Cicakman 3 ini, mereka enggan berkongsi maklumat lanjut mengenai perkara tersebut.
"Mengenai berita kehamilan itu, ya, Lisa mengandung. Tapi kami mohom maaf kerana tidak dapat berkongsi maklumat lanjut.
"Sejujurnya kami memegang pesanan orang tua-tua bahawa berita mengenai kehamilan hanya boleh dikongsi selepas tempoh tertentu.