Tuesday, 7 April 2015

Gemok is awesome?

PAKAR pemakanan dan kecergasan, Kevin Zahri Abdul Ghaffar, menyuarakan hasrat untuk membantu mengubah gaya hidup.


Melalui sebuah perkongsian di laman sosial Facebook, Kevin yang juga pengasas kepada program Jom Kurus 1Malaysia (JK1M) berkata, seorang selebriti sentiasa berdepan dengan tekanan untuk mencapai jangkaan masyarakat.

"Tak kisah jika anda Angelina Jolie, Abam Bocey ataupun Kevin Zahri. Setelah seseorang membina nama di atas penampilan tertentu, akan ada tekanan (dalam usaha) untuk  kekalkannya. Itu yang membimbangkan saya untuk Abam Bocey," kata Kevin.

Sebelum ini, pelawak Abam Bocey mengasaskan hashtag #‎gemokisawesome dan terdapat tanggapan individu berbadan besar tidak akan menjaga berat badan sehingga boleh menjejaskan kesihatan.

"Apabila saya lihat kedudukan Abam Bocey, ia mengingatkan saya kepada allahyarham Bob Kuman yang juga membina nama sebagai pelakon dan penghibur berbadan besar.

"Allahyarham berhubung dan berjumpa dengan saya untuk kurangkan berat badan dalam  setahun sebelum kembali ke rahmatullah tapi pada masa tersebut keadaan kesihatan dah pun mengganggu pergerakan dan gaya hidup beliau," jelasnya.

"Tawaran ikhlas saya kepada Abam Bocey, (atau) mana-mana selebriti tanah air, dan para pembaca di sini: pada waktu dan masa yang anda ingin mengubah gaya hidup (tak kira bila), saya dan keluarga JK1M sedia untuk membantu anda, insya-ALLAH," akhiri beliau.

Sinar Harian

No comments:

Post a Comment