Friday, 3 April 2015

Akibat mengambil botol minuman ketika memandu, warga emas terlibat dalam kemalangan

SEREMBAN - Akibat satu botol minuman, seorang warga emas menempuh detik mencemaskan apabila kereta Toyota Camry 2.2GX dipandu terlibat dalam kemalangan di Jalan Tuanku Munawir, di sini, berdekatan Pasar Besar Seremban, petang kelmarin.

Berdasarkan cerita wanita berusia lingkungan 60-an yang enggan dikenali itu, kejadian malang berkenaan menimpanya ketika dalam perjalanan pulang ke Nilai bersama seorang anak perempuan serta dua cucu, sekitar jam 6 petang.

“Kami baru selesai beli barang di bandar Seremban. Kalau diikutkan, semuanya nampak macam berjalan lancar dari awal hingga akhir.

“Tapi berlaku situasi luar dugaan masa menghala ke arah Lobak. Kereta yang kami naiki terlibat dalam kemalangan sampai terbalik lebih kurang 90 darjah,” katanya.

Berdasarkan penjelasan diberikan, dipercayai cubaan warga emas terbabit untuk mengambil botol minuman yang jatuh di kaki semasa memandu telah mengundang padah.

“Entah macam mana, tumpuan saya terganggu sekejap. Akibatnya, saya nyaris merempuh sebuah motosikal yang berada dalam laluan sama.

“Walaupun sempat mengelak, masalah lain pula menunggu. Sedar-sedar saja, kami dah melanggar dua kenderaan diletakkan di bahu jalan,” katanya.

Sinar Harian

No comments:

Post a Comment