Saturday, 28 March 2015

TRW kena rombak barisan pemain import

KELANTAN perlu membuat rombakan barisan pemain import sedia ada bagi memantapkan lagi kesebelasan utama pasukan itu, kata jurulatih baharu pasukan itu, Mohd Azraai Khor Abdullah.

Beliau berkata, pasukan itu perlu mendapatkan pemain import yang berkualiti kerana masalah yang dihadapi buat masa ini adalah kerana pemain import beraksi di bawah tahap yang diharapkan.

"Banyak yang perlu dikemaskini dan saya perlu kemaskan pasukan, apa yang saya inginkan ialah lakukan lebih banyak hantaran pendek.

"Kita masih ada masa, bahagian pemain pertahanan tiada banyak masalah yang ketara cuma di bahagian tengah kena cari untuk gandingkan dengan Piya (Mohd Badri Radzi), kita perlukan pemain import yang berkualiti," katanya ketika ditemui pemberita Kota Bharu, hari ini.

Mohd Azraai berkata masa yang ada perlu digunakan oleh pengurusan bagi mendapatkan pemain yang berkualiti untuk mencerahkan peluang pasukan untuk mencabar kejuaraan pada musim ini.

"Kita perlu dapatkan pemain yang masih beraksi kerana ia amat penting, kita tidak perlu tunggu pemain itu cergas sepenuhnya kerana ia akan memakan masa," katanya.

Bekas pengendali T-Team itu dilantik sebagai jurulatih baharu bagi menggantikan George Boateng dan beliau akan dibantu oleh Zahasmi Ismail dan Mohamad Sidek Shamsuddin.

Jendela perpindahan pemain akan dibuka pada April ini dan Kelantan kini memiliki empat pemain import iaitu Emmanuel Kenmogne dari Cameroon, Isaac Pupo dari Liberia, Jonathan McKain dari Australia dan Erwin Carillo dari Colombia.

Pada musim ini, Kelantan mempamerkan aksi hambar dalam saingan Liga Super selepas hanya mampu mencatatkan dua kemenangan dalam lima perlawanan dan kini berada pada kedudukan ketujuh liga dengan tujuh mata.

Sinar Harian

No comments:

Post a Comment