Tuesday, 31 March 2015

Jadual Liga Premier dan Liga Super dipinda

Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM) memutuskan meminda beberapa jadual Liga Premier dan Liga Super bagi memberi laluan kepada perlawanan persahabatan antarabangsa.

Setiausaha Agung FAM, Datuk Hamidin Mohd Amin berkata, pindaan itu juga mengambil kira jadual persatuan bola sepak negeri dan kelab yang layak ke suku akhir Piala FA serta pasukan terlibat dalam kejohanan Piala AFC 2015.

Pasukan Pilihan Malaysia akan berdepan dua pasukan Liga Perdana Inggeris iaitu Tottenham Hotspur dan Liverpool FC pada Mei dan Julai ini.

Anak buah Dollah Salleh akan berdepan skuad bimbingan Mauricio Pochettino pada 27 Mei dan Liverpool pada 24 Julai.

"Sehubungan itu, Pengerusi Jawatankuasa Pertandingan Tempatan FAM (Datuk Seri Afandi Hamzah) memutuskan beberapa pindaan jadual perlawanan Liga Super dan Liga Premier 2015 perlu dibuat bagi memberi laluan kepada pasukan Pilihan Malaysia menghadapi perlawanan antarabangsa tersebut," katanya dalam kenyataan hari ini.

Jadual Liga Super terlibat adalah perlawanan ke-11 pada 30 Mei yang dipinda kepada 27 Jun, perlawanan ke-15 pada 27 Jun diawalkan kepada 23 Jun dan perlawanan ke-17 pada 25 Julai dipinda kepada 5 Ogos

Sinar Harian

No comments:

Post a Comment