Friday, 20 February 2015

Tiket bola online - KAFA

SELEPAS hampir setiap perlawanan dihantui dengan kehadiran ulat tiket, kini peminat The Red Warriors (TRW) tidak perlu beratur panjang untuk mendapatkan tiket setiap perlawanan musim ini.

Penasihat Persatuan Bola Sepak Kelantan (Kafa), Tan Sri Annuar Musa melalui entri Facebooknya sebagai berkata, penyokong dinasihatkan untuk menggunakan perkhidmatan yang disediakan bagi mengelak daripada gejala ulat tiket yang semakin berleluasa dalam setiap perlawanan.

“Tidak perlu membeli daripada ulat, tidak perlu beratur panjang, tidak perlu tunggu hari perlawanan, Kafa sudah pun melancarkan penjualan tiket secara online (atas talian) bagi semua perlawanan liga musim ini,” katanya semalam.

Menurutnya, laman www.ticketnow.com.my akan membantu orang ramai membeli dengan mudah selain turut dimuatkan jadual perlawanan dan tarikh kutipan tiket dan sebagainya.

Annuar melalui entrinya sebelum ini turut berkongsi perlawanan Liga Super Kelantan menentang Lion XII kelmarin yang  dicemari dengan insiden penjualan tiket melalui ulat ini.

“Ternyata tiket yang dijual adalah tiket asal, persoalannya dari mana (tiket)? Kawalan jumlah penyokong akan menjadi sukar jika berlaku ketirisan.

“Harap pihak pengurusan (Kafa) buat laporan kepada pihak Jawatankuasa Intergriti, Polis dan Suruhanjaya Pencegah Rasuah Malaysia (SPRM) untuk menyiasat puncanya, kepada mereka yang mempunyai maklumat diminta untuk tampil membantu siasatan,” katanya.

Selain itu, beliau turut memaklumkan pembelian tiket online akan ditutup dua hari sebelum perlawanan berlangsung, maka pembelian lebih awal disarankan bagi memastikan urusan bersama ulat tiket dapat dielakkan.

Sinar Harian

No comments:

Post a Comment