Tuesday, 24 February 2015

Bayi dipatuk ular selamat dikebumikan

TEMERLOH – Bayi perempuan Orang Asli berusia 1 tahun 3 bulan yang maut dipatuk ular senduk di rumahnya ketika sedang tidur pagi kelmarin selamat ditanam di kawasan perkuburan Kampung Orang Asli Paya Badak di sini semalam.

Puteri Mia Mazila Ramesh selamat dikebumikan petang semalam dalam suasana sedih dalam kalangan ahli keluarga serta penduduk kampung yang turut hadir membantu menguruskan mayat mangsa hingga selesai ditanam.

Puteri Mia Nazila anak tunggal Ramesh Maniam 25, disedari dipatuk ular itu oleh neneknya kira-kira jam 8.30 pagi kelmarin selepas bangun dari tidur.

Penduduk Kampung Orang Asli Paya Badak menyiapkan keranda untuk mangsa yang maut akibat dipatuk ular, semalam.
Bapanya, Ramesh mendakwa melihat kesan muntah di mulut mangsa dan ketika itu anaknya sudah tidak sedarkan diri.

Menurutnya, anaknya mungkin dipatuk ular senduk pada sebelah malam ketika sedang tidur di dalam bilik dan kejadian hanya disedari pagi esoknya.

“Jabatan Pertahanan Awam Malaysia (JPAM) menangkap ular terbabit yang masih bersembunyi di dalam rumah pada pagi kelmarin sebaik sahaja mangsa disahkan meninggal dunia,” katanya.
Beliau ditemui semasa Exco Kerajaan negeri Pahang Datuk Seri Mohd Sharkar Shamsudin melawat keluarga mangsa, semalam.

Mohd Sharkar melahirkan rasa dukacita dengan kejadian tersebut yang jarang-jarang berlaku dan berharap keluarga tersebut reda.

Dalam kejadian kelmarin, mangsa Puteri Mia Mazila ditemui tidak sedarkan diri di dalam bilik tidur dengan keadaan mulut ada kesan muntah dan kaki ada kesan patukan ular.

Sinar Harian

No comments:

Post a Comment