Monday, 2 December 2013

Umur baru 40 Brian O'Conner watak filem Fast & Furious maut dalam kemalangan

Dengan umurnya baru mencecah 40 tahun dan nilai kekayaan sekitar 45 juta Dollar US pelakon utama filem Fast & Furious, Paul Walker dilaporkan terbunuh dalam satu kemalangan tengah hari semalam di Selatan California, lapor TMZ.
Kemalangan berlaku di Santa Clarita, apabila Porsche dinaiki Paul dan kawannya terbabas lalu melanggar pokok.

Kereta berkenaan terbakar dan meletup. Pihak berkuasa masih menyiasat punca kemalangan itu.
Dia adalah penumpang di dalam kereta tersebut dan kawannya Roger Rodas memandu kereta itu. Kedua-dua mereka terbunuh ditempat kejadian.

Kemalangan itu berlaku pada jam 3.30 petang 30 November waktu tempatan.

Menurut sumber, Paul berada di Santa Clarita untuk majlis amal pertunjukan kereta bagi menyokong mangsa bencana alam di Filipina.

Paul membawa kawannya menaiki Porsche GT barunya dan kemalangan berlaku semasa salah satu pusingan ujian tersebut.
Tweeter Rasmi Paul Walker yang mengesahkan kematiannya.
"Kereta telah terbakar dengan api yang marak," kata Antonio Holmes, seorang kawan Walker yang berkejar ke tempat kejadian selepas mendengar mengenai kemalangan itu. "Tiada apa-apa yang boleh dibuat. Mereka terperangkap."
Holmes beritahu beliau adalah antara sekumpulan orang-orang yang muncul di tempat kejadian dengan alat pemadam api dan cuba untuk menyelamatkan Walker dan pemandu. "Kami telah cuba. Kami telah cuba, "katanya kepada pemberita.

"Dia dan rakannya seorang kawan rapat yang hanya membuat keputusan untuk memandu suka-suka, membuat ujian pusingan. Sesuatu yang kita semua lakukan."

Jim Torp, yang juga ada di majlis itu yang mengenal pasti mangsa kedua sebagai Roger Rodas, pelumba pro dan bapa kepada dua orang anak pemilik Always Evolving Performance Motors. Torp menceritakan bagaimana anak lelaki Rodas yang berusia 8 tahun cuba untuk menyelamatkan ayahnya.
Kereta yang Walker naiki yang terlibat dalam kemalangan.
Tambah Torp lagi, "Saya berlari ke sana selepas itu, saya cuba untuk mencari anak Roger, saya dapati anaknya telah melompat pagar dan pergi ke sana, beliau telah cuba untuk selamatkan ayahnya. Rakan baik Paul Walker juga telah cuba untuk keluarkan Paul dari kereta semasa api masih marak... dia cuba untuk menyelamatkan kawannya... tiada apa-apa yang dia boleh lakukan."

"Sungguh aneh," kata Torp. "Walker berlakon dalam filem itu. Beliau hidup seperti itu dan mati Fast and Furious hari ini. Beliau sukakan kelajuan, suka kereta, dan dia telah mati dengan cara ini. Beliau mati di dalam kereta yang laju dengan kawannya."

Koroner Ed Winters berkata mayat 2 orang itu begitu teruk terbakar dan mereka perlu mengambil masa untuk mengenal pasti mayat.
Sumber : Sinar Harian, NY Daily News

No comments:

Post a Comment