Wednesday, 4 December 2013

Tawar sagu hati RM200,000 kepada orang ramai

Syarikat pemaju hartanah Mega 9 Housing Sdn Bhd hari ini menawarkan sagu hati RM200,000 kepada orang ramai yang memberikan maklumat tepat berhubung kejadian tembak di pejabat urusannya di Mantin, di sini Rabu lalu.
Dalam kenyataannya, syarikat itu memberitahu bahawa sesiapa yang mempunyai maklumat itu boleh menghubungi Balai Polis Daerah Mantin untuk dikongsikan dengan pihak polis yang menjalankan siasatan.

Dalam kejadian pada 27 Nov lalu, beberapa das tembakan dilepaskan ke pejabat urusan pemaju hartanah terbabit yang terletak di Taman Bunga Raya, Mantin, di sini oleh individu tidak dikenali menyebabkan pintu kaca pecah dan dinding premis itu retak.
Sementara itu Ketua Polis Daerah Nilai Supt Yusoff Awang berkata pihaknya masih menjalankan siasatan berhubung kejadian itu, dan berharap dengan penawaran sagu hati oleh pemaju terbabit, orang ramai yang mempunyai maklumat akan tampil membantu siasatan.

"Siasatan masih dijalankan bagi mengesan individu yang melepaskan tembakan itu dan motifnya dan kita (polis) tidak menolak ia mungkin dilakukan atau diupah oleh mereka yang tidak berpuas hati dengan syarikat tersebut," katanya ketika dihubungi di sini hari ini.
Sumber : Harian Metro

No comments:

Post a Comment